Adios! Eindelijk rust in die mailbox

Weet je nog de tijd dat je geen mail ontving? Wat deed je eigenlijk op je werk toen? Waarschijnlijk werken. De volgende app gaf me (gedeeltelijk) dat gevoel terug en gaf me zeker meer werkrust.



Het staat in zo ongeveer in alle time-managementboeken: stop met alle storingen op je werk om je echt te kunnen focussen. Van social media, van collega's en van mail. En toch blijkt dit voor velen (inclusief ondergetekende) lastig. Voor de mailstoringen heb ik een oplossing gevonden: adios.

Voor velen blijkt het stoppen van storingen lastig.

De site adios kun je zien als een virtuele postbode voor je Gmail. Het werkt net zo goed als dat het eenvoudig is. Geef aan hoe vaak per dag en op welke tijden je mail wilt ontvangen in je inbox. Tot die tijd wordt al je mail netjes bewaard en geniet je van je rust van je lege mailbox. Je kunt een 'Whitelist' maken met mailadressen die wel direct worden afgeleverd.

Ik kies voor 2 momenten: om 08:30 uur en 15.30 uur. Ik wil graag aan het begin van mijn werkdag zien of er nog urgente berichten zijn die mijn dagplanning kunnen bepalen. Denk hierbij aan roosterwijzigingen, afmeldingen voor afspraken, belangrijke berichten van leerlingen/ouders etc...

Voor mijn gevoel heb ik na een dag veel meer gedaan dan mails beantwoorden.

Het tweede 'postmoment' is na mijn lessen. Op dat moment heb ik weer de tijd en rust in mijn hoofd om de berichten te verwerken. Ik bepaal vervolgens waar ik taken van maak en wat weg kan.


Als extraatje stuurt Adios je iedere week een rapportje met informatie over je mailstatistieken. Je ziet in één mooi overzicht wat je drukste dag en zelfs uur is met post.

Image

Ik gebruik dit systeem ongeveer een jaar en het levert me letterlijk meer werkrust op. In de tijd tussen twee 'postbezorgingen' doe ik allerlei taken volgens mijn eigen prioriteiten i.p.v. volgens de chronologie van de mailbox. Voor mijn gevoel heb ik op een dag veel meer gedaan dan mails beantwoorden.

Image

Geef een reactie

Site Footer