DOKU-model

Bij werkrust hebben we het succesvolle DOKU-model® ontwikkeld. Dit model bestaat uit 4 onderdelen: Doelen, Overzicht, Keuzes en Uitvoering. Samen vormen zij een effectieve manier om rust krijgen in het werk.

Net als bij ieder bouwwerk zijn alle onderdelen belangrijk. Zonder fundament stort alles in.  Zonder overkoepelend doel staan alles keuzes op zichzelf.

In de rustpunten wordt dit model gebruikt om de route tot succes visueel te maken. Wel zo overzichtelijk!

Bij een training of workshop werken we met dit model om effectief en duurzaam doelen te bereiken.

Hiernaast is een DOKU-model ingevuld voor het doel: Minder thuiswerken

Wat wil ik bereiken? Meer tijd voor je gezin, een promotie op je werk, toch een keer die marathon lopen. Mooie doelen om na te streven. En laat jij nou degene zijn die niet zegt ‘het komt er niet van’ maar trots is dat het doel behaald is.

Hoe wil ik mijn doel bereiken? Hoeveel tijd heb ik? Welke middelen heb ik tot mijn beschikking? Aan de hand van deze vragen wordt informatie verzameld. Deze informatie zorgt voor het overzicht dat nodig is om een succesvol plan te maken om je doel te bereiken.

Je hebt je leven op een bepaalde manier ingericht aan de hand van keuzes. Het overzicht en een kritische blik op jouw keuzes kunnen ervoor zorgen dat je doel wel bereikbaar wordt.

Tot slot moeten de keuzes en plannen ook worden uitgevoerd. Hoe doe je dit op een effectieve manier? Hoe houd je plan vol totdat het doel is bereikt? Hoe meet je of je doel is bereikt? En wanneer mag je jezelf die welverdiende pluim geven?