Jaaroverzicht werkdruk (II)

Regeren is vooruit zien. In dit rustpunt geven we je een middel om overzicht te krijgen in je werkdruk. Wanneer je een schooljaar (heel weinig) tijd investeert om je werkdruk bij te houden kan dit tot verrassende inzichten leiden. De overzicht voor:

  • Minder het gevoel te hebben geleefd te worden.
  • Pieken zien aankomen en er op kunnen anticiperen.
  • Projecten kunnen uitvoeren omdat je weet wanneer je hiervoor ruimte hebt.
  • Privé-werkbalans beter op elkaar afstemmen.

In 3 eenvoudige stappen zie je hoe we dit overzicht krijgen.

Stap 1: Instellen

Download ons unieke werkdrukmeter. Dit document bevat een planning/jaaroverzicht van een schooljaar. Het is overzichtelijk opgedeeld in 5 blokken, gescheiden door de schoolvakanties. Pas het gerust aan naar jouw situatie!

 

Stap 2: Invoeren

Zet een herinnering in je telefoon of agenda voor een vast moment in de week. Op dat moment vul je in het invulscherm van de werkdrukmeter jouw score voor de beleving van werkdruk in. Dit gebeurt op een schaal van 1 tot 5. Bij score 1 is de werkdruk laag, bij score 5 is de werkdruk te hoog. In ons document worden de scores automatisch verwerkt.

 

Stap 3: Analyseren

Aan het einde van het schooljaar is het tijd om de balans op te maken. In het 2e tabblad ‘grafiek’ vind je een unieke visuele weergave van de pieken en dalen in jouw schooljaar.

In een volgend rustpunt zie je een lijstje van keuzes die je kunt maken met dit overzicht.

[embeddoc url=”https://werkrust.nl/wp-content/uploads/2017/09/Werkdrukmeter-jaar.xlsx” download=”logged” viewer=”microsoft”]

 

 

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer