Ben jij kunstenaar, doener of visionair?

‘Onderwijs iedere dag anders’ was lange tijd een slogan om mensen te trekken voor ons mooie beroep. Die verscheidenheid slaat zeker ook op ons. Bijna al je collega’s zitten anders in elkaar dan jij. Toch hebben we met elkaar veel klussen te klaren. Overleg, vergaderen, excursies leiden, je lokaal inrichten, studiemiddagen doorbrengen, projecten bedenken en ga zo maar door. En dat kan soms verdraaid lastig zijn.

Wat nu als we onze collega’s zouden kunnen verdelen over 16 hokjes. En als we van al deze hokjes een gebruiksaanwijzing zouden krijgen? Niet dat we het direct met elkaar eens zijn maar het zorgt misschien wel voor begrip voor elkaars werk- en zienswijze. Misschien is het hiermee mogelijk om collega’s in te zetten daar waar hun persoonlijkheid het beste bij past. Een doener laten doen, een visionair laten denken. 

“Welke collega zit in je allergie?”

De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) biedt een eenvoudige manier om in korte tijd jouw persoonlijk profiel vast te stellen. De uitkomst vertelt je wat jouw gedragsvoorkeuren zijn en hoe jij het best tot je recht komt. Maar ook welke types in jouw allergie zitten en hoe hier mee om te gaan. Ook voor schoolleiders kan deze informatie over je personeel erg nuttig zijn voor het effectief organiseren van plannen.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer