Onderwijstoppers. Hoe doen ze dat?

Image

Hoe krijgen ze het voor elkaar? Goed werk leveren. Altijd hun zaakjes op orde. Werk op tijd af. En blijkbaar zonder stress want ze houden het al jaren vol. Hoe doen ze dat toch, die Onderwijstoppers?


Mensen die goed zijn in hun werk. Niet voldoende, nee echt goed. Als ze een cijfer voor hun werk zouden krijgen zou dat een 8 of hoger zijn. Collega’s weten ze te vinden als iets goed gedaan moet worden. Dat ze zeker weten dat het op tijd af is. Een project dat goed is uitgewerkt. Ouderavonden waarvoor de uitnodigingen altijd kloppen. De sportdag die altijd tot in de puntjes is voorbereid. Je adviseert nieuwe collega’s of stagiaires vooral eens bij hen langs te gaan om te kijken.


Het lijkt ze nog makkelijk af te gaan ook!


En waarom houden ze dat al zo lang vol. Ze komen niet gestrest over. Je hoort ze (bijna) nooit klagen. Sterker: het lijkt ze nog makkelijk af te gaan ook! En naast ‘school’ doen ze ook nog genoeg. Om jaloers op te worden.


We trapten deze week af met het verhaal van Ron van der Slot, conrector op het Fioretti. De komende maanden zullen we vaker verhalen brengen over onderwijstoppers. We vragen ze naar hun  werkwijze. Naar hun trucs en handigheidjes. Hoe denken zijn over werkdruk en werkrust? Zodat jij er iets uit kunt halen wat voor jou werkt.


Om jaloers op te worden.


Herken je in bovenstaande omschrijving iemand in jouw onderwijsorganisatie? Graag zouden we hem/haar interviewen voor onze site. Verstuur de naam + mailadres naar info@werkrust.nl met een omschrijving waarom deze persoon in jouw ogen excelleert.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer