De voordelen van Google Drive

Hoewel het onderwijs solitair kan zijn wordt er ook veel samengewerkt. Denk aan het voorbereiden van lessen, vergaderingen, leerlingevaluaties en nog veel meer. In deze reeks rustpunten leren we je hoe je ICT  kunt gebruiken om tijd te besparen en beter kunt samenwerken. Dit artikel behandelt de hulpmiddelen van Google.

Google Drive geeft je een grootte opslagruimte in de Cloud. Simpel gezegd een harde schijf die overal bereikbaar is. Slechts een google account en een computer (pc, laptop, tablet, telefoon) met internet is genoeg om toegang te hebben tot je materiaal.

Naast Drive heeft Google een gratis pakket programma's waarmee je kunt tekstverwerken, presentaties maken, enquêtes en toetsen kunt afnemen en spreadsheets kunt ontwerpen.

Voordelen van het werken met Google:

  • Je kunt je documenten heel eenvoudig delen met collega's en leerlingen.
  • Je kunt toestemming verlenen om het document te bewerken. Op die manier blijft er 1 versie van het document maar worden wel de wijziging per bijdrager bijgehouden.
  • Er wordt automatisch een backup gemaakt. Stress na een systeemcrash, verloren USB-stick of gewist document behoren dus tot het verleden.
"Stress na een systeemcrash, verloren USB-stick of gewist document behoren dus tot het verleden."Team Werkrust

In de video hieronder zie je hoe je een Google Drive account aanmaakt en documenten kunt delen.

 

Geef een reactie

Interesse in Werkrust?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis niets!

 

 

 

 

 

 

Nee, bedankt!