Wat als je tijd geld was?

Je hebt €100,- te besteden. Je wilt kleding kopen, uit eten, boodschappen doen, een cadeautje kopen voor een verjaardag en liefst ook nog wat sparen. Hoe los je dit op? Waarschijnlijk maak je vooraf een kleine begroting waarin je de bijbehorende bedragen opzoekt en berekent. Als het lukt doe je alles. Past het niet, dan maak je keuzes. Boodschappen moeten worden gedaan en op een verjaardag kun je niet met lege handen aankomen. Uit eten kan wellicht wat simpeler en ook tijdens kleding shoppen kun je een rem erop gooien (hopelijk). 

“Ben je een spaarder en heb je overzicht?”

Voor velen is bovenstaande routine heel logisch en prima uit te voeren. Als het om tijdbesteding gaat zijn sommige mensen veel minder rationeel. Stel we vervangen de €100,- voor 8 uur werktijd en de uitgaven voor werktaken. Ben je een spaarder, een verkwister, geef je gul aan anderen of juist aan jezelf? Heb je overzicht waar je tijd naar toe gaat of hou je altijd aan het einde van je werkdag een stuk(je) takenlijst over?

“of hou je altijd aan het einde van je werkdag een stuk(je) takenlijst over?”

Wanneer je een keer wat meer tijd hebt (!!!) is het wellicht verstandig een keer een begroting te maken van je tijd. Je blijft baas zo baas over je portemonnee en krijgt in ieder geval het belangrijkste gedaan. En wellicht valt er zelfs nog wat te sparen! 

Geef een reactie

Site Footer