5 boeken voor meer werkrust

De zon schijnt, vakantieplannen zijn gemaakt en na de afronding van het schooljaar kunnen we een versnelling of 3 lager. Het genieten van  je welverdiende vakantie zorgt voor het opladen van je batterij. Fysiek maar zeker ook mentaal. Die makkelijke tuinstoel op die camping in Frankrijk of Italië kan je wellicht ook de rust geven om je werkmethodes te overdenken en inspiratie op te doen voor volgend jaar. Heb je nog ruimte in je koffer (of E-reader) neem dan onze top 5 boeken mee en vergroot je werkrust voor het volgende schooljaar. Fijne vakantie!!!

Image

Dé bijbel van dé managementgoeroe Steven Covey. In klare taal legt hij via praktische voorbeelden ui hoe je je kunt ontwikkelen als leider (en dat zijn we in het onderwijs). Met mooie tips over proactiviteit, win-windenken, timemanagement en keuzes maken.

Image

David Allen leert je in zijn standaardwerk hoe je je mailbox leeg houdt en je takenlijst overzichtelijk. Wat doe wanneer en wat doe je niet?

Image

"Stop met het managen van je tijd!" is de eerste tip van Tony Crabbe. In zijn inspirerende boek legt hij uit hoe je een balans kunt vinden tussen je werk en privéleven.

Image

Topprestaties leveren terwijl je maar een gedeelte van de dag werkt. Waarom zijn rust en slaap noodzakelijk om jezelf te ontwikkelen? Alex Soojung-Kim Pang bewijst deze stellingen aan de hand van een grote reeks anekdotes.

Image

Die toestand waarin je opgaat in je werk, de tijd vergeet en je optimale focus hebt: dat is Flow. Mihaly Csikszentmihalyi beschrijft hoe je deze toestand bereikt en wat de belemmeringen zijn.

Geef een reactie

Site Footer

Interesse in Werkrust?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis niets!

 

 

 

 

 

 

Nee, bedankt!