Wat wordt jouw doel voor de kerstvakantie?

Minder thuiswerken, je lokaal anders inrichten, een mooi project bedenken èn uitvoeren of toch die LB/LC/LD schaal bemachtigen. Welk doel wil jij voor de kerstvakantie bereiken?

De vijf vakanties zijn in het onderwijs voor velen een moment om even op adem te komen. Een oase van rust in een woestijn van werkdruk, het oog van de orkaan (om het even flink te overdrijven…). Misschien een mooi moment om de waan van de dag even te laten varen en het grotere plaatje te zien. Wat ga jij de komende 2 maanden aanpakken?

In een vorig rustpunt keken we dieper naar je cirkel van betrokkenheid en je cirkel van invloed. Het kan erg rustgevend zijn om de zaken te laten varen waar je eigenlijk niets mee kan. En juist veel energie te steken in de onderdelen van je baan waar je wèl verschil kunt maken. Deze waardevolle informatie geeft je de mogelijkheid om een doel te formuleren wat je voor de kerstvakantie te bereiken. En wat als je veel meer doelen hebt? Uiteraard is dat lovenswaardig maar klein beginnen kan soms effectiever zijn.

In 4 stappen geven we je inzicht in wat nodig is om je doel te bereiken. Dit doen we met ons bekende DOKU-model. Je kunt hieronder een sjabloon downloaden. Als voorbeeld is het doel ‘minder thuiswerken’ bijgevoegd. Je kunt deze gebruiken ter inspiratie. Deel je doelen met collega’s en familie. Dit geeft je meteen een stok achter de deur! Voel je daarnaast vrij om je DOKU-model met ons te delen indien je feedback wilt.

[embeddoc url=”https://werkrust.nl/wp-content/uploads/2017/10/DOKU-model-persoonlijk-plan-1.docx” width=”25%” height=”25%” download=”all” viewer=”microsoft”] [embeddoc url=”https://werkrust.nl/wp-content/uploads/2017/10/DOKU-model-stapel.pptx” width=”25%” height=”25%” download=”all” viewer=”microsoft”]

 

 

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer