‘Ik snap nu beter waarom er curlingouders bestaan’ – Docent èn jonge moeder

De aanleiding voor deze podcastaflevering was een blik. Een veelzeggende blik van een paar vrouwelijke collega’s in onze personeelskamer. Samen met een andere uitgesproken veertiger zaten we van alles te vinden over vrouwen in het onderwijs. En dan over jonge moeders in het bijzonder. 

“Maar” dacht ik later. “Wat weet ik daar nou eigenlijk van?”

Hoog tijd voor een onderzoek om me eens goed op de hoogte te stellen over wat hen beweegt. 

  • Hoe is het om zwanger voor de klas te staan?
  • Is dat verlof fijn of juist een straf?
  • Hoe verdelen zij de werkdagen met hun partner?
  • Zijn ze een betere docent sinds ze zelf kinderen hebben?

Geeske, Joyce, Nadja en Iris, allemaal jonge moeder, gaan me in deze aflevering eens even goed voorlichten.

Geef een reactie