Docent telefoon
Dinsdag dilemma

Dinsdag dilemma: Mag je onbereikbaar zijn?

Australiërs mogen appjes, telefoontjes of e-mails van hun baas negeren, als die buiten werktijd binnenkomen. Sinds vorige week geldt in het land een wet die maakt dat werkgevers zelfs een boete kunnen krijgen als ze toch contact opnemen buiten werktijd. Hoe zit dat in het onderwijs en wat is jouw mening?

Wat als er ‘s avonds berichtjes binnenkomen van leerlingen, ouders, collega’s of leidinggevenden? En in hoeverre laat jij ‘privé’ doorkomen in je werkdag? Een uitnodiging van een vriend voor een verjaardag, even dat leuke paar schoenen bestellen in een tussenuur of in de middag sparren met je partner wie de kinderen van de opvang haalt. 

Met de komst van de smartphones kunnen de scheidslijnen tussen werk en privé kleiner worden. Is dit een probleem? Moet er ook in Nederland wetgeving komen om dit te reguleren of kunnen scholen dit best zelf? 

In dit fragment hoor je Anne Megens (directeur beleid bij werkgeversorganisatie AWVN), Roland Grootenboer (HR-expert), Mariëtte Patijn (Tweede Kamerlid Groenlinks-PvdA) de verschillende kanten van deze kwestie belichten. 

Wij van Werkrust zijn ook benieuwd naar jouw mening

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *